Zaalkorfbal: Valto slaat aanval Maassluis af

Eerste klasse C

Het is ODO niet gelukt om gelijk te komen met Sparta. Beide ploegen speelden in sporthal Watergoor in Nijkerk tegen elkaar. Bij winst had de Maaslandse formatie in punten gelijk gekomen met de thuisploeg. ODO speelde een goede eerste helft en bekroonde zichzelf met een 11-7 voorsprong. Na de pauze wist Sparta zich te herpakken en zette het ODO onder druk. De thuisploeg en ODO kwamen na 60 enerverende en spannende minuten niet verder dan een 19-19 gelijkspel. ODO behoudt twee punten voorsprong op hekkensluiter HKC, dat verrassend gelijkspeelde tegen Fortis.

Tweede klasse F

Dijkvogels kon het in eigen hal niet bolwerken tegen Korbatjo. De bezoekers wonnen met zes treffers verschil: 18-24. Voor de Maasdijkse ploeg was het de vierde nederlaag uit vijf thuiswedstrijden. Volgende week kan Dijkvogels een goede stap doen voor klassenbehoud. In eigen huis komt nummer voorlaatst Vlaardingen/Ridderhof op bezoek. Dijkvogels staat twee punten voor op deze concurrent voor direct klassenbehoud.

ONDO heeft Valto geen dienst kunnen bewijzen. De 's-Gravenzandse ploeg kon in de Westlandhal runner-up Merwede niet van een overwinning afhouden. In de eerste helft kon de 's-Gravenzandse ploeg de bezoekers nog bijhouden, want de ruststand was 7-8 in het voordeel van Merwede. Na de pauze vergrootte Merwede langzaam de voorsprong en won de ploeg uit Sliedrecht met 19-14 van ONDO. De Westlandse ploeg is met nog drie wedstrijden te gaan nog niet veilig. Het heeft vier punten voorsprong op Vlaardingen/Ridderhof en Dijkvogels, die gedeeld zesde staan. Merwede heeft twee punten achterstand op Valto.

CKC Maassluis heeft Valto geen tweede nederlaag van het seizoen weten te bezorgen. In een spannende streekderby leek CKC Maassluis in de Olympiahal lange tijd de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar in de slotfase ging het weer mis. Valto vocht zich terug en sleepte er een gelijkspel uit: 19-19. Valto blijft koploper en behoudt vier punten voorsprong op CKC Maassluis.

CKC Maassluis controleerde de wedstrijd vanaf het begin en zette Valto onder druk. Na een kwartier spelen was de tussenstand 6-2 voor de thuisploeg. De vier treffers marge werd tot aan het einde van de eerste helft uitgebouwd naar een marge van zes: 12-6.

Na de pauze wist Valto binnen een kwartier de achterstand te verkleinen naar vier treffers: 15-11. De Lierse ploeg wist zich langzaam uit de greep van de thuisploeg te werken en dat resulteerde in een inhaalrace in de resterende vijftien minuten. Met nog ruim tien minuten te spelen was de stand 18-15 en was de spanning voelbaar op zowel het veld als op de tribune. Acht minuten voor tijd scoorde CKC Maassluis haar laatste treffer van de middag in de resterende minuten kon Valto van 19-17 naar een 19-19 eindstand komen. De gelijkmaker viel in de allerlaatste minuut.