Zaalhandbal dames: E&O troeft Quintus af

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dat zou zeker moeten gelden voor de speelsters van Virto/Quintus. Kwebbel/E&O won vorige week verrassend van Succes Schoonmaak/VOC en wil graag de kampioenspoule halen en vocht voor elk punt. De kleedkamerdeur bij Quintus bleef dan ook ruim een half uur dicht na het dramatische verlies tegen E&O, want de Heulse ploeg leed een terechte nederlaag van 28-22 tegen de nummer acht van de eredivisie. Door deze nederlaag kan Quintus hooguit als derde eindigen in de reguliere competitie.

De Emmense ploeg was op alle fronten scherper dan de Heulse ploeg. In sporthal Angelslo deelde E&O de mentale lakens uit. De thuisploeg was scherp in de afronding. De Heulse verdediging kreeg gedurende de wedstrijd geen grip op de schoten van afstand. Daarnaast verdedigde E&O zo goed dat Quintus geen kans kreeg om goed op te bouwen en af te ronden.

In de eerste helft kon Quintus nog meekomen met de thuisploeg. Na ruim 5 minuten spelen was de stand in evenwicht (4-4), waarna Quintus voor de eerste en laatste keer op voorsprong kwam (6-7). Bij een 12-11 achterstand miste Quintus de kans op de gelijkmaker, de break werd gestopt. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze werd de wedstrijd in de eerste tien minuten vergooid door de Westlandse dames. Alles wat mis kon gaan ging mis en bij E&O lukte alles. De thuisploeg liep in een mum van tijd uit naar een 21-13 voorsprong. Quintus probeerde het nog wel door van tactiek te veranderen, het resulteerde in een opleving, maar veel verder hielp het de ploeg niet. Op de belangrijke momenten ging het toch weer mis. De overwinning van E&O was dik en dik verdiend.

Daisy Hage schoot negen keer met scherp. Anouk Zwinkels was vijf keer succesvol. Rianne Zonneveld trof vier keer doel.

De reserves van Virto/Quintus hebben het kampioensfeestje van DSS niet kunnen verstoren. In sporthal De Waterakkers in Heemskerk won de thuisploeg met 22-17. De ruststand was 14-11 in het voordeel van DSS. Doordat Klink Nijland/Kwiek verloor bij Eurotech/BEVO was de overwinning van DSS voldoende om het terechte kampioenschap binnen te halen. De ploeg uit Heemskerk is met nog vijf speelronden te gaan niet meer te achterhalen voor de concurrentie. DSS promoveert voor de tweede keer in de historie naar de eredivisie.