Archief

Vakbonden stellen FloraHolland ultimatum

De vakbonden FNV en CNV hebben het veilingconcern FloraHolland een ultimatum gesteld. Als er dinsdag 4 februari voor het middaguur geen opening met betrekking tot het nieuwe sociaal plan wordt geboden, moet FloraHolland op acties rekenen. Dat hebben de bonden donderdag schriftelijk aan de directie laten weten.

FNV en CNV houden vast aan hun eis, dat het oude sociaal plan uitgangspunt van de gesprekken moet blijven. FloraHolland zegt nog steeds bereid te zijn om in gesprek te gaan. "De eisen van de vakbonden zijn onrealistisch en leiden tot meer boventallige medewerkers", aldus de veiling. De bonden zien echter geen heil meer in gesprekken, omdat volgens hen vooraf duidelijk wordt gemaakt dat er nergens ruimte voor is.

De twee bonden hebben deze week op de locaties Aalsmeer, Rijnsburg en Honselersdijk met hun leden gesproken. Daarbij zou de meerderheid als mening hebben geventileerd, dat acties nu niet meer uit kunnen blijven. "Ze voelen zich respectloos behandeld", stellen de bondsbestuurders.

FloraHolland noemt de dreiging met acties "onverantwoord voor medewerkers, het bedrijf en de sector". Directeur Rens Buchwaldt stelt: "Ik ben me er zeer van bewust dat de organisatiewijzigingen voor medewerkers grote persoonlijke gevolgen kunnen hebben. Wij maken deze keuzes om ook in de toekomst een gezond FloraHolland te houden voor medewerkers en voor onze kwekers en handelaren."

Het veilingconcern zegt de noodzakelijke maatregelen te zullen nemen om de bedrijfsprocessen te continueren in het geval van acties en zal daarover proactief communiceren naar aanvoerders, handelaren en vervoerders.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen