Archief

EMBARGO/RV Bouwgronden mogelijk strop voor Westland

Het is maar de vraag of de gemeente Westland haar investeringen in bouwgrond terug gaat verdienen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. De grondprijzen zijn echter lager dan de boekwaarde. Als het geld de komende jaren niet wordt terugverdiend, moet er de komende jaren flink bezuinigd worden, aldus het FD.

Westland heeft volgens de krant 210 miljoen euro aan gronden op de balans staan. Daarmee is ze na Almere en Nijmegen de derde grootste investeerder. Almere heeft 477 miljoen euro aan bouwgronden, Nijmegen 352 miljoen euro. Volgens het FD zijn er slechts beperkt voorzieningen getroffen voor de verwachte verliezen vanwege de huizencrisis.

Wethouder Duijvesteijn zegt in het FD geen reden te zien om de grondprijzen verder te verlagen. Westland heeft de grondprijzen al met tien procent verlaagd. Duijvestijn gelooft dat Westland een groeigebied is en zegt dat de markt aantrekt.

De bouwgronden in Westland zijn voor een groot deel bestemd voor het project Westlandse Zoom. De plannen daarvoor werden eerder al bijgesteld: in plaats van luxe huizen voor internationale Haagse prominenten, wordt er nu meer gekeken naar de Westlandse markt.

In Westland probeert de gemeente de braakliggende gronden een nuttige tijdelijke bestemming te geven. Vorig jaar rond deze tijd waren er in totaal 290 ongebruikte percelen en 136 leegstaande gebouwen.

Categorieen:
Westland Algemeen