Archief

Vandalisme nekt stadstuin Maassluis

De voorgenomen stadstuin aan de Kwartellaan in Maassluis is afgeblazen, omdat de locatie erg gevoelig is voor vandalisme. Een folie-kweekkas zou een belangrijk onderdeel worden van het project, maar vanwege eerdere vernielingen ziet het bestuur het niet zitten om de subsidie hierin te investeren. De stichting gaat op zoek naar een andere locatie.

Tot dit besluit is het bestuur van de Stichting Stadstuinen Maassluis dinsdagavond gekomen, nadat onder meer palen die de afgelopen week geplaatst waren, al de volgende ochtend uit de grond waren getrokken. Eerder werd ook al een informatiebord van de stadstuin vernield.



De stadstuin in de Burgemeesterswijk was een initiatief om braakliggende grond een tijdelijke invulling te geven. De gemeente en de projectontwikkelaar verwachten namelijk hier de komende jaren nog niks te kunnen bouwen vanwege de stagnerende woningmarkt.



De gemeenschapstuin zou bedoeld zijn voor iedereen. Tot nu toe hadden zich zeker veertig mensen aangemeld. De oogst van de stadstuin zou worden verdeeld onder de deelnemers. Het geteelde voedsel had ook gedoneerd kunnen worden aan de Voedselbank.

Categorieen:
Maassluis Algemeen