Archief

Omstreden terugkeer Westlands Statenlid

Westlander Bahattin Erbas is woensdag opnieuw geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Dit gebeurde zeer tegen de zin van zijn partij, de PvdA, die hem nu wil royeren als lid. Erbas werd in de loop van 2011 door zijn werkgever, de gemeente Den Haag, ontslagen na het indienen van valse declaraties.

Erbas was bij de provinciale verkiezingen in maart 2011 de enige regiogenoot die werd gekozen. Hij woonde destijds al vijftien jaar in Kwintsheul. In het dagelijks leven was hij projectleider Burgerschap bij de gemeente Den Haag. Erbas, die als nummer 17 op de lijst stond, kreeg meer dan 13.000 stemmen, waarmee hij na de lijsttrekker de allermeeste PvdA-stemmen kreeg.

Vanwege zijn ontslag bij de gemeente Den Haag vertrok Erbas eind 2011 uit de Provinciale Staten. Doordat er onlangs een vacature in de PvdA-fractie ontstond, kwam Erbas volgens de regels als eerste in aanmerking om die zetel te gaan bezetten. Erbas, die inmiddels in 's-Gravenzande woont, is van mening, dat hij een tweede kans moet krijgen.