Archief

Lely heeft duurzaamste gebouw van Nederland

Het nieuwe gebouw van agrotechniekbedrijf Lely in Maassluis is het duurzaamste gebouw van Nederland. Zowel het internationale hoofdkantoor van de producent van producten voor de melkveehouderij als de nieuwe productielocatie behaalden de hoogste scores in de geschiedenis van BREEAM-NL.

BREEAM is de Europese standaard op het gebied van duurzaamheid van gebouwen of projecten. BREEAM-NL is in Nederland dan ook de meest gebruikte beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.

Het gebouw van Lely kreeg met vijf sterren het hoogst haalbare certificaat voor duurzaamheid. De energiezuinige productielocatie van 22.500 m2 groot behaalde een puntenscore van 88.32%. Het kantoor van 10.500 m2 scoorde in totaal 85,32%.

Op donderdag 30 januari 2014 vindt de officiële opening van de Lely Campus plaats. Koningin Máxima zal deze dag het bedrijvencomplex ceremonieel openen. Op zaterdag 1 februari 2014 opent Lely haar deuren voor belangstellenden. Bezoekers zijn welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Categorieen:
Maassluis Algemeen