Archief

Overige sporten: VELO-badminton eerste

Badminton

Van Zundert/VELO is als eerste geeindigd in de reguliere competitie. De Wateringse ploeg won overtuigend bij veelvoudig nationaal kampioen Duinwijck. VELO verloor geen enkele wedstrijd en won in Haarlem met 8-0. De Wateringse formatie behaalde in 18 wedstrijden 113 wedstrijdpunten. In de halve finale van de play-offs speelt VELO tegen streekgenoot DKC. De andere halve finale is tussen regerend landskampioen BC Amersfoort en Dekker Almere.

Rugby

RC the Hookers heeft een benauwde overwinning behaald op Oemoemenoe. Op sportpark De Rondgang won de thuisploeg het degradatieduel met 19-18 van de bezoekers uit Middelburg. Door de overwinning loopt The Hookers weg bij Oemoemenoe, dat voorlaatste staat. De nummer laatst uit de degradatieploeg degradatiepoule en de nummer voorlaatst speelt p/d-wedstrijden.

Dammen

DC Westland is gedegradeerd naar de tweede klasse. In de negende speelronde viel het doek definitief voor het Westlandse team. In en tegen IJmuiden werd met 18-2 verloren. Uit negen wedstrijden behaalde DC Westland nog geen enkel punt.

Basketbal



Heren, eerste klasse rayon

Green Eagles heeft zaterdag geen winst kunnen behalen in het Topsportcentrum Rotterdam. De uitwedstrijd tegen de reserves van Binnenland werd met 60-57 verloren.

Heren, tweede klasse rayon

Westland Stars heeft een zeer nuttige zege behaald in de strijd tegen degradatie. In de Westlandhal werd het derde herenteam van Binnenland met 70-64 verslagen.

Volleybal

Dames, promotieklasse

VELO heeft een zeer knappe zege geboekt op Kratos '08. De Wateringse formatie wist thuis met 3-2 van de Delftse ploeg te winnen. Kratos '08 blijft wel tweede staan, VELO bezet een middenmoot-plaats en is al veilig.

Dames, tweede klasse

Monza heeft de subtopper tegen Timios met minimaal verschil verloren: 3-2. De Monsterse fusieclub staat nu vierde. De achterstand op de koploper is echter te groot om nog te kunnen inhalen.

Heren, tweede divisie

VELO heeft in de eigen hal aan de Noordweg in Wateringen nipt met 2-3 van Zaanstad verloren. VELO kwam wel op een 2-1 voorsprong, maar wist dit in de vierde en vijfde set niet vast te houden. VELO staat weliswaar zesde, maar is nog niet gevrijwaard van degradatiegevaar.

Heren, eerste klasse

PQV/Pijl Solutions heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Westlanders wonnen met 0-4 bij hekkensluiter Kalinko 2. Monza verloor daarentegen teleurstellend met 2-3 van Punch 3. Beide Westlandse clubs zijn nog niet veilig.