Archief

Zaterdagvoetbal: puntverlies HVC'10 en Maasdijk

Topklasse

Excelsior Maassluis wist een reeks van twee nederlagen op rij te keren en boekte in en tegen Capelle een zwaarbevochten zege. De tricolores wonnen met 2-1. Excelsior Maassluis staat op een keurige gedeelde vijfde plaats.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft aan de uitbeurt bij Kloetinge geen punt overgehouden. De 's-Gravenzandse ploeg verloor met 2-0 en dat betekende een einde aan een reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag. FC 's-Gravenzande verzuimde meer afstand te nemen van de onderste ploegen.

Tweede klasse C

HVC'10 heeft twee punten moeten inleveren in strijd om het kampioenschap. Aan De Rondgang in Hoek van Holland eindigde de streekderby tegen Lyra in een 1-1 gelijkspel. Doordat Be Fair wel won, staan HVC'10 en Be Fair nu samen aan kop. Lyra staat negende met drie punten voorsprong op een p/d plaats.

Naaldwijk haalde na drie wedstrijden zonder zege eindelijk weer de volle buit. Bij Vitesse Delft leidde Naaldwijk met 3-0, waarna de Delftse ploeg terug kwam tot 3-2. Dezelfde uitslag kwam bij Valken'68 en sportclub Monster op het wedstrijdformulier te staan. De Westlandse ploeg nam de drie punten mee terug.

VDL won op eigen veld met 4-2 van hekkensluiter DUNO. MVV'27 ging met 4-0 kansloos onderuit tegen de nummer drie van de ranglijst SVC'08.

Derde klasse C

Honselersdijk heeft na 15 speelronden voor de eerste keer de koppositie gepakt. De Honselse ploeg won met 5-0 van TransvaliaZW. De voorsprong op sv Houtwijk bedraagt één punt. Streekgenoot Westlandia staat drie punten achter, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld omdat vanmiddag het duel tegen CION niet door kon gaan.

KMD won in Delft met 3-0 van Ariston'80 en volgt de top drie op enkele punten.

Vierde klasse D

MSV'71 en Quintus lieten het publiek smullen van een attractieve en doelpuntrijke wedstrijd. MSV'71 pakte uiteindelijk de drie punten en won na twee verloren wedstrijden weer een wedstrijd. Quintus moest na zeven overwinning genoegen nemen met derde nederlaag van het seizoen.

De Heulse ploeg kon derhalve niet profiteren van het puntverlies van koploper Maasdijk dat 1-1 gelijkspeelde tegen HBSS. Maasdijk heeft zes verliespunten minder dan Quintus. MSV'71 volgt op plaats drie met tien punten achterstand op Maasdijk.

In de wedstrijd tussen Verburch en Excelsior Rotterdam waren negen doelpunten te vieren. De Poeldijkse ploeg won uiteindelijk met 5-4 en staat op een vierde plaats achter de drie streekgenoten.

Karakteristieken

Capelle - Excelsior M 1-2 (1-0)

Kevin Vink, Roel Stoffels

Kloetinge - FC 's-Gravenzande 2-0 (0-0)

HVC '10 - Lyra 1-1 (0-1)

HVC '10: Remco Koornhof

Lyra: Erwin Zeestraten



Valken '68 - Sportclub Monster 2-3 (1-1)

Ruud Zuyderwijk, Koen Warners (2)

Vitesse Delft - Naaldwijk 2-3 (0-3)

Jacco Wevers (2, 1xP), Jeroen Immerzeel



SVC '08 - MVV '27 4-0 (0-0)

VDL - DUNO 4-2 (2-2)

Kees Ketting (2, 1x pen), Nicky Buuron, Rodney Remmerswaal



TransvaliaZW - Honselersdijk 0-5 (0-2)


Jeroen Vogels (2), Leon de Brabander, Ralph Heskes (2)



Ariston '80 - KMD 0-3 (0-2)

Theo Wildschut, Jesse de Waard (2)



CION - Westlandia afgelast



MSV '71 - Quintus 3-2 (3-2)

MSV '71: Dillen Dijksman, Bas Lankwaarden, Herman Janson

Quintus: Daniel van Holsteijn, Tim de Kok (p)



HBSS - Maasdijk 1-1 (1-0)

Marthijn Middelburg

Verburch - Excelsior R 5-4 (1-3)


Sander Rens, Dave Mast, Sjoerd Onings, Kevin van Vliet, Jorn Mieog