Zaalkorfbal: ODO behaalt tweede overwinning

Eerste klasse C

ODO heeft goede zaken gedaan in strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen. In sporthal De Hofstede won de Maaslandse formatie voor het eerst dit zaalseizoen een thuiswedstrijd. Fortis kreeg een 14-12 nederlaag te verwerken. De bezoekers uit Oost-Souburg stonden bij rust nog met 5-4 voor. Door deze overwinning kruipt ODO richting Sparta dat twee punten meer heeft en op een veilige zesde plaats staat. Daarnaast heeft ODO nu twee punten voorsprong op hekkensluiter HKC. De huidige positie van ODO geeft recht op een p/d-beslissingswedstrijd. Volgende week gaat ODO met volle moed op bezoek bij Sparta. De eerste onderlinge wedstrijd werd door Sparta met 15-13 gewonnen.

Tweede klasse F

Valto heeft optimaal geprofiteerd van de puntendeling tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. De Lierse koploper versloeg in de Vreeloohal het in degradatienood verkerende Vlaardingen/Ridderhof met 21-15. Door deze overwinning is de voorsprong van Valto op nummer twee Merwede gegroeid tot drie punten. CKC Maassluis staat derde met vier punten achterstand. Valto ontmoet volgende week streekgenoot CKC Maassluis in Maassluis. Op de voorlaatste speeldag gaat Valto op bezoek bij Merwede.

Het degradatieduel tussen Olympia en Dijkvogels is een prooi geworden voor Dijkvogels. De Maasdijkse ploeg won met de kleinst mogelijke marge. In sporthal Olympia in Spijkenisse won Dijkvogels met 15-14. Door dit resultaat heeft Dijkvogels twee punten voorsprong op Vlaardingen/Ridderhof dat op de zevende plaats staat. De nummers zeven en acht degraderen naar de derde klasse.

In sporthal De Boogerd heeft ONDO de vijfde nederlaag van het zaalseizoen geleden. In Oud-Beijerland bleek Korbatjo met 18-15 te sterk voor de 's-Gravenzandse ploeg. ONDO staat op een vijfde plaats met vijf overwinningen en vijf nederlagen. De middenmotor heeft uit de laatste vier wedstrijden nog drie punten nodig om veilig te zijn.

Na een zinderende slotfase hebben CKC Maassluis en Merwede de punten gedeeld. In Sliedrecht eindigde het duel in een 12-12 score. Voor de bezoekers toch een teleurstelling omdat het gedurende de wedstrijd geen een keer op een achterstand kwam, maar in de laatste elf minuten van de wedstrijd een voorsprong van vier treffers verspeelde. De eerste helft sloten beide ploegen af met een 7-5 voorsprong voor CKC Maassluis.

Merwede wist na de pauze een achterstand van 8-5 ongedaan te maken, waarna CKC Maassluis weer het heft in handen nam en uitliep naar een 12-8 voorsprong. Merwede zette alles op alles om puntverlies te voorkomen en vier minuten voor tijd kwam het voor de laatste keer langszij. Beide ploegen kunnen de competitie nog spannend maken omdat ze Valto dus nog gaan treffen.