Archief

Zaalhandbal heren: geen kampioenspoule Quintus

Eredivisie

Quintus kan deelname aan de kampioenspoule uit het hoofd zetten. Sneu voor de Heulse ploeg gezien de mooie inhaalrace in de afgelopen speelronden om de kampioenspoule te bereiken. In het voorlaatste optreden in de reguliere competitie verloor de Heulse ploeg van koploper Fiqas/Aalsmeer. In sporthal Bloemhof in Aalsmeer controleerde de thuisploeg de wedstrijd. De ruststand was 17-12 in het voordeel van Aalsmeer. Na de pauze liep de koploper eenvoudig uit naar een ruime overwinning van 35-24.

Quintus is nu te afhankelijk van derden. Quintus zag de concurrenten voor de plaatsen vijf en zes winnen. Palsgroep/E&O verraste OCI/Lions en JMS/Hurry Up won bij AHV Swift. De achterstand van Quintus op nummer vijf E&O bedraagt drie punten en is niet meer in te halen. Hurry Up staat twee punten voor en heeft een wedstrijd in te halen. De ploeg uit Zwarte meer speelt nog tegen Eurotech/BEVO en streekgenoot E&O. Quintus speelt alleen nog tegen Hellas. Mochten Hurry Up en Quintus toch gelijk eindigen dan is het doelsaldo beslissend en dat is ver in het voordeel van Hurry Up.

Eerste divisie

De reserves van Quintus hebben de uitwedstrijd tegen White Demons in winst omgezet. In sporthal 't Ruijven in Berkel Enschot stond de thuisploeg na de eerste helft met 10-9 voor. In een vrij harde wedstrijd wist Quintus in het tweede bedrijf de achterstand om te buigen in een 20-18 overwinning. Collin de Vette werd topscorer met acht doelpunten. De talenten Stijn de Voogt (B-junior), Rene de Bakker, Bob Kouwenhoven en Max de Maat (allen A-junior) maakten hun opwachting.

Categorieen:
Algemeen