Zaalhandbal dames: spanning terug na nederlaag VELO

Het bezoek van Virto/Quintus aan koploper en landskampioen Sercodak/Dalfsen was na zes minuten al een mission impossible. In sporthal De Trefkoele in Dalfsen opende Quintus zwak en keek al snel tegen een 5-1 achterstand aan. Coach Curescu vluchtte al na 6 minuten en 25 seconden in een time-out en wist zijn ploeg weer op de rails te zetten. Langzaam kwam Quintus terug in de wedstrijd en na 17 minuten was de stand 11-7 in het voordeel van de thuisploeg. Dit noopte Dalfsen om een time-out te nemen. Dit resulteerde direct in effect, want Dalfsen liep uit naar een 20-12 voorsprong bij rust.

Na de pauze opende Quintus nog wel de score met twee treffers op rij, maar daarna was het gedaan met de koopman. Bij Dalfsen gingen alle remmen los. De thuisploeg liet zien dat het op eenzame hoogte staat in de Nederlandse competitie. Met nog twaalf minuten te spelen was de stand 33-20. In de resterende minuten kwam het grootste verschil van de wedstrijd op het scorebord te staan (39-23). De eindstand werd 39-25. Op zich is het geen schande om te verliezen van Dalfsen aangezien de ploeg uit Dalfsen dit seizoen alleen verloor van Succes Schoonmaak/VOC en daarnaast louter overwinningen boekte.

Veneco/VELO is tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. De Wateringse formatie verloor verrassend in sporthal De Tulp van Foreholte, dat vorige week ruim verloor bij Verburch. Na een 15-11 achterstand bij rust wist VELO zich in het tweede bedrijf terug te knokken voor een geode uitgangspositie. De spanning was te snijden in Voorhout. Pas in de laatste seconde viel de beslissing in het nadeel van de koploper. Foreholte won uiteindelijk met 25-24. Nummer twee Gemini won wel en staat nu vier punten achter VELO. De Zoetermeerse ploeg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Verburch heeft de zesde overwinning op rij geboekt. Doordat koploper VELO verloor heeft Verburch nog maar vier punten achterstand op de streekgenoot. In de Jan van der Valk sporthal rekende de Poeldijkse ploeg af met Hercules. Beide ploegen speelden een niet al te beste wedstrijd ,maar Verburch leidde halverwege wel met 15-12. Uiteindelijk won Verburch met 28-24.