Broer en zus winnen Wollebrandcross

Sjoerd van Marrewijk is met overmacht winnaar geworden van de veertiende editie van de Wollebrandcross. De 24-jarige Heulenaar had na zes zware kilometers over het modderige parcours in het Honselse recreatiegebied een flinke voorsprong op Frank Staal van het Utrechtse Phoenix. Maasdijker Tim van Leeuwen pakte het brons.

Bij de vrouwen heerste Marjolein van Marrewijk, de 21-jarige zus van winnaar Sjoerd. Zij verwees Anneke Starrenburg uit Honselersdijk naar de tweede plaats. Als derde kwam Romy van der Meer uit 's-Gravenzande over de streep.

De wedstrijd was dit jaar weer geïntegreerd in de zogeheten funloop, nadat de atleten enkele jaren apart het Open Westlandse Crosskampioenschap hadden betwist als voorprogramma van de goededoelenloop.

Bij de jeugd tot en met 12 jaar gingen de kampioenen van vorig jaar op herhaling. Bij de jongens won 's-Gravenzander Cédric Demol en bij de meisjes Dionne Mauritz uit Honselersdijk.