Archief

'Hef inrijverbod Prins Hendrikstraat tijdelijk op'

De raadsfractie GemeenteBelang Westland (GBW) doet een beroep op het college van B en W om het inrijverbod aan de westkant van de Prins Hendrikstraat in Naaldwijk tijdelijk op te heffen. De fractie zegt door diverse personen benaderd te zijn over het recentelijk ontstane isolement van dit winkelgebied.

Door herstelwerkzaamheden aan het wegdek van de Koningsstraat is de Prins Hendrikstraat onbereikbaar, omdat deze eenrichtingsverkeer heeft. Genoemde werkzaamheden gaan ongeveer drie maanden in beslag nemen.

Bevoorrading van de winkels die niet via de Willem de Sitterstraat (de achterkant) bereikbaar zijn, is heel moeilijk. Om het tijdelijke parkeerterreintje tegenover de Pianobar te bereiken, moet het inrijverbod door de bevoorraders worden genegeerd, iets wat een enkeling al op een flinke boete kwam te staan, zo meldt GBW.

Tijdelijke opheffing van het inrijverbod aan de westkant betekent, dat de bezoekers van de winkels weer gebruik kunnen maken van het parkeerterreintje, de leveranciers de winkels boetevrij kunnen bevoorraden en kunnen draaien op het parkeerterrein, somt GBW op.

Door het tijdelijk opheffen van twee of drie parkeerplaatsen langs de stoep halverwege de Prins Hendrikstraat, ontstaat ook de mogelijkheid dat voertuigen elkaar kunnen passeren. "Eén en ander kan met één vuilniszak en twee borden 'Verboden parkeren' worden geregeld", zo denkt de fractie mee.