Archief

Varend Corso-editie 2015 in geding

De organisatie van het Varend Corso kan niet met zekerheid zeggen of er in 2015 ook een editie van het evenement komt. Hoewel de aftrap voor dit jaar komende donderdag wordt gegeven, is er voor volgend jaar nog geen nieuwe hoofdsponsor gevonden. "Er lopen nu gesprekken, maar er is nog niets rond", zegt PR-man Jan Verheij.

Zorgverzekeraar DSW, die de voorgaande drie jaren 45.000 euro doneerde, haakte af. Verheij: "Na zestien jaar hebben we een reserve opgebouwd, dus dit jaar varen we gewoon. Maar je kunt je afvragen: is het verstandig om nieuwe plannen te maken?"

Meldt een bedrijf zich voor minder dan 45.000 euro, dan zegt de organisatie geen nee. "Het wordt dan alleen geen hoofdsponsor. Wellicht redden we het met twee grotere sponsors, of drie sponsors die elk 15.000 euro betalen," aldus Verheij.

Het Corso is van plan om te snijden in de uitgaven. Er wordt dan gedacht aan het schrappen van lunchpakketten voor de vrijwilligers en het stoppen met een open bar op het feest. In plaats daarvan moeten bonnen of polsbandjes worden uitgedeeld.

Op 1, 2 en 3 augustus wordt het Varend Corso voor de zeventiende keer gehouden. Het thema is Op Volle Toeren.

Categorieen:
Algemeen