Archief

Koningshoek en Stadshart elke laatste zondag open

Winkelcentra Koningshoek en het Stadshart in Maassluis gaan vanaf deze maand elke laatste zondag van de maand open. Dat is maandag bekend gemaakt. Op de overige zondagen zijn in winkelcentrum Koningshoek alleen de supermarkten geopend. Dit geldt ook voor enkele andere grote supermarkten in de stad.

Buurtwinkelcentrum Het Palet heeft nog geen besluit genomen over de koopzondagen. Volgens voorzitter Leo Zonneveld van de winkeliersvereniging wordt er wel over gesproken, maar is de kans klein dat er een gezamenlijke openstelling op zondag komt. Dit omdat in Het Palet maar twee grote winkels zijn, de Albert Heijn en de Lidl, en de rest voornamelijke kleine zelfstandige winkeliers.

Buurtwinkelcentrum Steendijkpolder moet nog een besluit over een eventuele gezamenlijke openstelling op zondag nemen. Dit laat Claudia Wildenburg van de winkeliersvereniging weten.

De gemeente Maassluis nam in november het besluit dat de winkels op alle zondagen open mogen. Voorwaarde is wel dat de winkels pas om 13.00 uur de deuren openen. Op deze manier worden kerkgangers tegemoetgekomen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen