Zaalhandbal dames: VELO wint nipt in Venlo

De reserves van Virto/Quintus hebben de tweede plaats weer afgestaan van Klink Nijland Kwiek. De Heulse formatie verloor in sporthal 't Wooldrik in Borne met miniem verschil van Borhave. Na een spannende wedstrijd won de thuisploeg met 22-21. Quintus staat op een derde plaats.

Veneco/VELO heeft de draad van het winnen weer opgepakt. De Wateringse ploeg verloor vorige week van Gemini, maar herstelde zich tegen de reserves van Handbal Venlo. Het ging VELO niet gemakkelijk af in Venlo. Na een stevige eerste helft leidde Handbal Venlo met 11-9. Na de pauze richtten de Wateringse dames zich op onder leiding van Patricia Zwinkels, die verdedigend goed haar werk deed. De beslissing viel ruim zes minuten voor tijd. Velo wist een gat te slaan van drie treffers. In de slotfase kwam Venlo nog dichterbij, maar de winst ging met 18-17 naar Velo. De voorsprong van koploper VELO blijft vier punten op naaste concurrenten Gemini en Verburch. Samira van Oosten was het meest trefzeker bij VELO.