Archief

Overige sporten: veel nederlagen regioteams

Basketbal

Promotiedivisie dames

De dames van Green Eagles zijn niet goed gestart in de nieuwe competitie. De ploeg van trainer Jeroen Derksen verloor in de Wethouder Smithal in Maassluis met 59-64 van BV Hoofddorp. Overigens stond Green Eagles de gehele wedstrijd op voorsprong maar ging het pas in de slotfase mis.

Eerste klasse rayon heren

De heren van Green Eagles zijn wel naar tevredenheid begonnen aan de voorjaarscompetitie. De ploeg uit Maassluis won het uitduel van River Trotters met 59-72.

Tweede klasse rayon, heren

Westland Stars, dat in de najaarscompetitie nog kampioen werd maar promotie nipt mis liep, is de nieuwe competitie dramatisch aangevangen. Ook de tweede wedstrijd werd verloren. De reserves van Punch waren met 88-44 veel te sterk.

Rugby

Degradatiepoule ereklasse

The Hookers moet op haar tellen gaan passen. De thuiswedstrijd tegen RC Eemland werd met 13-20 verloren. Komende zaterdag is de sleutelwedstrijd in de strijd tegen degradatie tegen Oemoemenoe.



Volleybal


Tweede divisie heren

De heren van VELO hebben zaterdagmiddag nipt verloren van Next Volley Dordrecht. De Wateringers gingen na een ware thriller met 3-2 ten onder. VELO staat nog wel in de middenmoot.

Eerste klasse heren

Zowel PQV Pijl Solutions als Monza hebben geen punten op de stand van de ranglijst bij kunnen schrijven. PQV was de mindere tegen DEO met 1-3, terwijl koploper Kalinko geen kind had aan Monza en met 4-0 won.

Promotiedivisie dames

De dames van VELO hebben knap tegenstand kunnen bieden aan koploper Irene, maar de uitwedstrijd ging desondanks met 3-1 verloren. VELO staat in de middenmoot en lijkt lijfsbehoud niet te kunnen ontgaan.

Tweede klasse dames

Ook Monza heeft het sombere volleybalweekend voor de regio geen klein beetje glans kunnen geven. In de subtopper was Kratos '08 met 3-1 te sterk.

Badminton



Eredivisie

Van Zundert/VELO heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de eerste plaats in de reguliere competitie. De Wateringers wonnen alle partijen van BC Roosterse: 8-0. VELO is nagenoeg zeker van de eerste plaats en dat is gunstig voor de halve finale van de play-offs, die begin februari wordt gehouden.

Waterpolo

Derde klasse regio dames

ZV Westland heeft zaterdagavond een nipte nederlaag geleden tegen De Devel. De bewoonsters van De Glazen Stad verloren na de spannende slotfase met 6-5. ZV Westland staat in de middenmoot.