Zaalkorfbal: Valto wint derby van Dijkvogels

Eerste klasse C

ODO heeft in Haarlem niet kunnen stunten tegen mede-koploper Rapid. De Maaslandse formatie kon de thuisploeg het eerste kwartier goed volgen (5-4). Daarna liep Rapid weg bij ODO en ging het met een voorsprong de rust in: 10-6. In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar op gelijke hoogte. Iedere ploeg scoorde zes keer waardoor de eindstand 16-12 werd in het voordeel van Rapid. Mede-koploper KCR won van HKC, waardoor ODO en HKC nog steeds de laatste plaats delen.

Tweede klasse F

Valto blijft alleen koploper in haar klasse. De Lierse ploeg won de streekderby tegen Dijkvogels met 20-15. Bij rust leidde de Lierse ploeg in Maasdijk met 9-5. Valt won inmiddels drie van de vier derby's. Tweemaal werd van Dijkvogels gewonnen en eenmaal werd CKC Maassluis verslagen. Alleen ONDO was te sterk voor de koploper. Dijkvogels verloor alle derby's. Valto heeft twee punten voorsprong op Merwede. Dijkvogels staat op een gedeelde zesde plaats samen met Vlaardingen/Ridderhof. Valto is als eerste ploeg veilig in haar klasse.

CKC Maassluis blijft op drie punten van koploper Valto en behoudt de derde plaats. In Maassluis had de thuisploeg in de eerste helft nog moeite met Korbatjo. CKC Maassluis leidde wel met 9-8. Na de pauze wist de thuisploeg pas in het laatste kwartier de tegenstander op afstand te zetten. CKC Maassluis won uiteindelijk met 25-19. De komende weken zijn van belang voor de ploeg uit Maassluis. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen nummer twee Merwede en een week later komt Valto op bezoek.

ONDO heeft de wedstrijd tegen hekkensluiter Olympia gewonnen. De 's-Gravenzandse ploeg heeft na de nipte 13-11 overwinning verder afstand genomen van de onderste plaatsen. ONDO staat in de middenmoot en heeft zes punten voorsprong op Dijkvogels en Vlaardingen/Ridderhof.