Archief

Eerste toertocht Weissensee afgelast

De eerste toertocht van de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee, die komende dinsdag zou worden gereden, is afgelast. "Gezien de huidige situatie van het ijs en de weersvooruitzichten tot en met dinsdag is het niet verantwoord de toertocht door te laten gaan", aldus de organisatie.

Ook tientallen regiogenoten schaatsen traditioneel op de Weissensee, maar nagenoeg alle regiorijders hadden zich nog niet voor de eerste toertocht ingeschreven.

Het regent momenteel aan de Weissensee, waardoor de kwaliteit van het ijs sterk achteruit gaat. De weersvooruitzichten zijn tot en met dinsdag niet goed. Het blijft waarschijnlijk regenen en de temperatuur is te hoog. De weersvooruitzichten op langere termijn zijn echter wel goed. Er is slechts één koudere nacht nodig om schaatsen mogelijk te maken. Volgens de organisatie is er een grote kans dat later in de week wel kan worden geschaatst. Er staan dan nog drie toertochten op het programma. Wel zal er alleen op het kleine meer kunnen worden geschaatst.

Categorieen:
Algemeen