Archief

Wat te doen met de vrijkomende gemeentehuizen?

Na de genomen besluiten over nieuwe huisvesting, zoekt de gemeente Westland naar bestemmingen voor de vrijkomende gemeentehuizen in 's-Gravenzande, Naaldwijk en Wateringen. Inwoners worden aangemoedigd om daarover mee te denken.

Zij kunnen hun ideeën indienen via het zogeheten Kansenfestival. Op de website www.gemeentewestland.nl/kansenfestival (beschikbaar vanaf 17 januari) komt alle informatie over de panden en mogelijke herbestemmingen. Verder worden er in februari drie kansenavonden georganiseerd waarop inwoners voorstellen kunnen indienen. Ook marktpartijen worden uitgenodigd om daarmee te komen. De kansenavonden gaan specifiek over 's-Gravenzande, Naaldwijk en Wateringen. Voor de locaties van De Lier en Monster zijn al ideeën voor herbestemming.

In een commissievergadering van de gemeenteraad is woensdagavond van gedachten gewisseld over deze volksraadpleging. Volgens burgemeester Van der Tak ligt de grootste prioriteit bij het gemeentekantoor in 's-Gravenzande. "Suggesties mogen niet concurreren met het centrumplan, dus geen winkels", aldus Van der Tak. Hij bevestigde, dat het plan voor een zorghotel van Pieter van Foreest inmiddels van de baan is. "Wij moeten nu actief de boer op", zei hij.

Verder heeft de corporatie Wonen Wateringen nog immer veel interesse voor het gemeentekantoor in die kern. CDA-fractievoorzitter Buitelaar repte over een senioren-initiatief in De Lier. De betrokkenen zitten op de reservebank, omdat de gemeente in serieuze onderhandeling is met een gegadigde. Van der Tak wilde daar niets over zeggen. "De broedende kip is bezig met het ei", verklaarde hij.

Het gebied rondom het voormalige gemeentehuis Monster maakt onderdeel uit van de plannen voor de brede school-ontwikkeling.