Archief

'Uitstel wandelpad Zwethzone leidt tot afstel'

Ondernemers in de Zwethzone zijn verbaasd dat een meerderheid in de Midden-Delflandse gemeenteraad geen wandelpad door de Groeneveldse polder wil aanleggen. Ze zijn bang dat van uitstel afstel komt. De bruggen in het plan waren de laatste schakel in het heringerichte recreatiegebied, zeggen De Scheepswerf, De Bonte Haas, Paviljoen De Zweth en Boerderij Dichtbij.

Dinsdagavond lieten alle fracties, behalve de PvdA, zich negatief uit over het plan. Zij willen geen wandelpad, maar een fiets- én wandelverbinding, omdat daar meer behoefte aan zou zijn. Wethouder Van Nimwegen gaf aan dat daarvoor meer tijd en geld nodig zou zijn om grond te verwerven. Volgens de ondernemers is een wandelpad een prima tussenoplossing.

Complicerende factor is een subsidie die de gemeente van het Stadsgewest Haaglanden heeft gekregen. Als de regeling afloopt, zou dat terugbetaald moeten worden. Bovendien kwam er veel kritiek van tuinders aan de Molenlaan, over beperking van privacy en een toename van criminaliteit. Schaatsverenigingen maakten bezwaar omdat een drietal geplande bruggen de kans op ijsgroei zou verminderen.

De ondernemers dringen bij de gemeenteraad op bezinning. Ze hopen dat er een laatste poging wordt gedaan om de beoogde wandelverbinding te realiseren.