Archief

'Wordt niks getolereerd in Esdoorn en Linde'

De gemeente Westland en de politie tolereren helemaal niks van de jongeren die de omgeving van de Esdoorn en de Linde in Naaldwijk onveilig maken. Dat zei burgemeester Van der Tak woensdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Aan hem waren vragen over de situatie in die woonbuurt gesteld door LPF-fractievoorzitter Van der Meer. Uit tactische overwegingen, gaf de burgemeester geen inzicht in de strategie die nu wordt toegepast. "Alle jongeren zijn in beeld, met naam en toenaam. Er zijn steeds meer verbanden zichtbaar, ook met jongeren van buiten het Westland", lichtte Van der Tak toe.

Om de situatie te verbeteren, wordt samengewerkt met woningcorporatie Vestia. Dit komt tot uiting in meer verlichting en beter onderhoud van het groen. Verder zijn er op verzoek van buurtbewoners speeltoestellen verwijderd en zijn er burgers die een extra oogje in het zeil houden.

Er zijn ook vernielingen rond Oud en Nieuw geweest en de burgemeester is bereid daar aangifte van te doen. "Deze groep krijgt hier geen vrij spel. We zijn ook bezig de goeden van de kwaden te scheiden, maar dat vergt tijd", aldus Van der Tak.

Van der Meer vond het kwalijk, dat namen van mensen die aangifte van bepaalde zaken hebben gedaan, bij de bewuste jongens bekend zijn geworden. Verder wil hij, dat Vestia huurders aanspreekt op het schoonhouden van hun eigen woonomgeving.