Archief

Van der Meijs lijsttrekker Hoekse VVD

Anneke van der Meijs is lijsttrekker van de VVD Hoek van Holland bij de verkiezingen op 19 maart voor de nieuwe gebiedscommissie. De 54-jarige Hoekse is op dit moment al deelraadslid. Mede-VVD'er en deelraadsvoorzitter Hestia Reukema gaf vorige week al aan niet beschikbaar te zijn voor de gebiedscommissie. Wel is ze lijstduwer.

Deelgemeenten houden op te bestaan. Van der Meijs zegt het een uitdaging te vinden om de nieuwe gebiedscommissie tot een succes te maken. Die neemt niet meer zoals de deelraad nu doet haar eigen besluiten over de budgetten. Ze heeft slechts een adviserende functie aan de gemeenteraad van Rotterdam.

Op nummer twee tot en met vier op de Hoekse VVD-lijst staan respectievelijk huidig deelraadslid Arjen van der Lugt, Jantien de Jong en Bas Krommenhoek. De huidige fractievoorzitter, Mark Lensselink, staat op de vijfde plek in de lijst.

Alle kandidaten voor de eerste gebiedscommissie van Hoek van Holland presenteren zich op 3 februari. Vanaf 19.30 uur tijdens een bijeenkomst in De Hoekstee. Op dit moment heeft geen van de andere lijsttrekkers zich nog kenbaar gemaakt.