Archief

Nieuwbouw Kastanjehof vertraagd

De nieuwbouw voor dorpshuis De Kastanjehof in Kwintsheul is enkele maanden vertraagd. Aanvankelijk zou de eerste paal begin januari de grond in gaan, dit wordt nu waarschijnlijk de eerste week van maart. Het uitstel heeft volgens de gemeente geen gevolgen voor de oplevering, die blijft voor december gepland. Daardoor zal de bouw van een nieuwe supermarkt op de plek van de huidige Kastanjehof geen vertraging oplopen

De oorzaak van latere bouwstart is tweeƫrlei. Een omwonende heeft bezwaar gemaakt tegen de verleende omgevingsvergunning. De gemeente wil niets zeggen over de inhoud van het bezwaar, alleen dat ze met de bezwaarmaker in gesprek is. Naar verluidt zou het gaan over de afstand tussen de percelen en de verwachte (geluids)overlast door de activiteiten in het dorpshuis.

Bovendien heeft de gemeente ook moeten onderhandelen over aanpassingen aan het bouwontwerp. "In overleg met de geselecteerde aannemer zijn kleine aanpassingen doorgevoerd in het ontwerp (zonder kwalitatieve consequenties), waardoor er binnen het budget opdracht kan worden gegeven. Hierover is overeenstemming tussen gemeente, Kastanjehof en aannemer", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Categorieen:
Algemeen