Archief

Aantal jongeren in bijstand daalt flink dankzij project

Het aantal jongeren dat in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in de bijstand zit, is sinds 2011 flink afgenomen; van 576 naar 240 jongeren. In Maassluis betekent dit een daling van jongeren in de bijstand van 92 in januari 2011 naar 31 in juli 2013. Dit blijkt uit cijfers die het college van B en W in Maassluis de gemeenteraad heeft toegezonden.



De daling is voornamelijk te danken aan het project Startpunt GO. Dit regionale samenwerkingsverband tussen de drie gemeenten bestaat sinds 2011 en helpt jongeren naar school of werk. De focus ligt op economische zelfstandigheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.



Binnen het Startpunt GO wordt veel tijd besteed aan advies- en oriëntatiegesprekken en tërugmeldingsgesprekken. Als aan de hand van het gesprek blijkt dat een jongere in aanmerking kan komen voor een uitkering, wordt er een zoektermijn van vier weken opgelegd. In deze zoektermijn moet de jongere zelf op zoek gaan naar scholing of werk. De afspraken die met de jongeren worden gemaakt, worden op een afsprakenkaart vastgelegd en getekend door de jongere.

Categorieen:
Maassluis Algemeen