Archief

Wim Voois: "Al vijftien jaar problemen met hoofdveld"

Er zijn al vijftien jaar problemen met het hoofdveld op het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande. Dat stelt Wim Voois, secretaris van de stichting die het sportpark beheert. "In 2003 is het veld volledig gerenoveerd, in 2009 is de toplaag vernieuwd en in 2012 volgde er opnieuw een volledige renovatie, waarbij er een laag van 20 centimeter grond is vervangen. "Is die nieuwe grond wel goed geweest?", vraagt hij zich hardop af. "Moeten we niet aan kunstgras gaan denken?

Namens voetballend 's-Gravenzande maakte Voois maandagavond gebruik van het inspreekrecht in een commissievergadering van de gemeenteraad. Hoewel daar volgens het boekje maximaal 5 minuten voor staan, hield Voois een ruim 12 minuten durende verhandeling.

Behalve het hoofdveld zijn ook vier andere velden, de zogeheten Wetra-velden, er slecht aan toe. Dat zouden topvelden moeten zijn, zo was rond 2000 de roep in voetballand. In 's-Gravenzande kwamen er vier van dergelijke velden tot stand. "Maar in heel Nederland zijn er slechts twintig van deze velden aangelegd", aldus Voois. "De grond kwam uit het oosten van het land", aldus Voois, die ronduit sprak van "troep".

Volgens hem dreigen morrende leden zelfs weg te gaan bij de club wegens de ontoereikende trainingsmogelijkheden, doordat het bestuur de velden soms rust wil geven ten einde verdere overbelasting van een aantal velden te voorkomen.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen