Archief

Eerst bodemonderzoek hoofdveld Juliana Sportpark

Er wordt een bodemonderzoek ingesteld op het hoofdveld van FC 's-Gravenzande, om er achter te komen, wat er moet gebeuren om de chronische problemen met de waterafvoer uit te bannen. Dat zei wethouder El Mokaddem maandagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad. "Wij moeten eerst de uitkomsten van dat onderzoek kennen, om de vervolgstappen te kunnen bepalen", zei hij.

De wethouder werd het vuur aan de schenen gelegd door raadslid Carla de Jager (CDA), die de slechte kwaliteit van een reeks velden op het Juliana Sportpark op de agenda had laten zetten. Dit naar aanleiding van een brandbrief van de voetbalclub. Zij wilde een vergelijking van het aantal afkeuringen bij FC 's-Gravenzande met dat van andere voetbalclubs in het Westland. De wethouder verwees haar naar de KNVB. De Jager: "Wij hebben de stellige indruk, dat het elders minder erg is."

Op de vraag van fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig naar de termijn van het onderzoek ("weken, maanden?"), liet El Mokaddem zich niet verleiden tot een toezegging. Daarop vroeg De Jager de wethouder om in de commissievergadering van maart met een tussenstand te komen.