Archief

Tijdelijk onderkomen Pieter van der Plasschool

De leerlingen van de Pieter van der Plasschool in Wateringen krijgen volgend schooljaar op een andere plek les. Het uit het begin van de vorige eeuw stammende gebouw van de christelijke basisschool gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. De leerlingen verhuizen tijdelijk naar het gebouw van de oude tuinbouwschool in de Rozemarijn, op hemelsbreed nauwelijks honderd meter afstand.

Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om het gebouw aan de Rozemarijn aan te kopen. Om de dertien groepen te huisvesten, moeten dan nog wel enkele noodlokalen worden neergezet. De gemeente heeft alternatieve locaties onderzocht, maar die waren te klein of niet beschikbaar. Tijdelijke huisvesting in noodlokalen op een braakliggend terrein zou de gemeente ruim anderhalf miljoen euro kosten, huisvesten op de Rozemarijnlocatie is de helft goedkoper.

In het gebouw worden momenteel enkele ruimtes verhuurd aan Ipse De Bruggen, sportvereniging Old School Wing Chun en Aquarellistenclub Westland. Die kunnen blijven zitten, de gemeente wil de contracten overnemen.

De nieuwe Pieter van der Plasschool moet medio 2015 klaar zijn. In de nieuwbouwplannen blijft het oudste gedeelte van het karakteristieke gebouw behouden. Als de leerlingen uit de Rozemarijn vertrekken, zullen ze worden opgevolgd door leerlingen van de katholieke Pius X-school. Nieuwbouw van deze school staat voor 2016 op het programma.