Archief

Zaalhandbal dames: VELO verliest ongeslagen status

Eerste divisie

De reserves van Virto/Quintus hebben de eerste overwinning gepakt na twee nederlagen op rij. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg vrij eenvoudig van Nieuw Heeten. Na een ruststand van 20-13 stond een 38-24 overwinning op het scorebord. Iedre speelster aan Heulse zijde kwam tot scoren. Quintus heeft de tweede plaats weer overgenomen van Klink Nijland/Kwiek en staat nu negen punten achter op koploper DSS.

Tweede divisie B

Veneco/VELO is de ongeslagen status in deze competitie kwijt geraakt. Gemini lichtte de koploper het spreekwoordelijke pootje en maakte hiermee de competitie weer een stuk spannender. Ondanks de nederlaag blijft VELO aan de leiding met zes punten voorsprong op de Zoetermeerse opponent, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. VELO leidde de gehele wedstrijd tot in de slotfase, toen moest de ploeg van trainer/coach Jos Klepke haar meerdere erkennen in Gemini. Verdedigend stond de thuisploeg niet scherp te dekken en aanvallend miste het te veel kansen. VELO leidde halverwege met 9-8 en verloor uiteindelijk met 17-18.

Verburch staat na de overwinning op de reserves van Hellas keurig op een gedeelde tweede plaats. Samen met Gemini en Foreholte heeft de Poeldijkse 16 punten, echter Gemini moet nog inhalen tegen Hendriks Graszoden/Leudal. Verburch had een redelijk makkelijke middag tegen Hellas. Na de eerste helft leidde Verburch in de Hellashal aan de Laan van Poot met 15-11. De Poeldijkse ploeg won met 28-22.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen