Zaalhandbal heren: Quintus en Westlandia winnen

Quintus blijft druk houden op Palsgroep/E&O en JMS/Hurry Up. In sporthal Elderveld in Arnhem rekende de Heulse ploeg op een eenvoudige wijze af met AHV Swift. Door de 32-21 overwinning is Quintus zelfs op een zesde plaats gekomen en passeert Hurry Up, dat nu twee wedstrijden minder gespeeld heeft.

Quintus opende met een 3-1 voorsprong, zag de thuisploeg na tien minuten langszij komen (4-4), maar dicteerde daarna de wedstrijd en liep het langzaam uit. Na ruim 20 minuten spelen leidde de Heulse ploeg met 11-7. Verdedigend gaf Quintus geen ruimte en Swift wist pas in de laatste twee minuten voor rust weer tegen te scoren, nadat het ruim 10 minuten geen doelpunt kon maken. De ruststand was 9-16 in het voordeel van de Heulse ploeg.

Na de pauze bleef Quintus scherp en wist het de wedstrijd uit te spelen en coach Overkleeft kon het zich permitteren om te experimenteren. Quintus won verdiend met 32-21. Geert Hinskens scoorde de meeste treffers gevolgd door Tim Bottinga. Aanstaande donderdag speelt Quintus thuis het sleutelduel tegen E&O.

WPK/Westlandia blijft aan de leiding na de ruime winst op het derde team van Hercules. In sporthal De Pijl won de Naaldwijkse ploeg met 35-23 van de Rijswijkse opponent. Na de eerste helft stond een 13-12 voorsprong op het scorebord voor de thuisploeg. Na een prima tweede helft kwam het klassenverschil aan het licht en won Westlandia voor de negende keer dit seizoen een wedstrijd. Terry Zuiderwijk werd topscorer aan Naaldwijkse zijde.