Archief

Maassluizers alert op inbrekers

Mede dankzij een toenemend aantal alerte burgers, krijgen inbrekers in Maassluis minder gelegenheid om ongestoord aan het werk te gaan. Zo werden dinsdagochtend bewoners van de Dijkpolder via een Whatsapp-groep gewaarschuwd bij een poging tot inbraak.

Het ging daarbij tegen half elf om een woning aan het Populierendal. De vermoedelijke daders zijn weggereden in een goudkleurige grote personenwagen met getinte ramen. Een van hen droeg een zwarte Adidas-broek.

Midden in de voorgaande nacht heeft de politie op het Van der Helstplein een kletsnatte verdachte aangehouden. Hij had enkele tuinlampen bij zich. Deze bleken te zijn gestolen bij een woning aan de Guido Gezellestraat, in de wijk aan de overkant van de Laan 1940-1945.

Sinds de kerst is in Maassluis sprake van een inbraakgolf. Het gaat waarschijnlijk om een vaste groep daders, die vrij primitief te werk gaat, met een breekijzer. Vorige week heeft een stel burgers in de Steendijkpolder een groepje verdachten achtervolgd in afwachting van de komst van gealarmeerde agenten. Deze versterking kwam toen net te laat om succes te kunnen boeken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen