Zaalhandbal heren: Quintus rolt Tachos op

Quintus blijft in de race om een plaats in de kampioenspoule. De eerste van de vijf hordes op weg naar de kampioenspoule werd eigenlijk vrij eenvoudig genomen door de Heulse ploeg. In de Van der Voorthal werd promovendus TTL Red-Rag/Tachos van het kastje naar de muur gestuurd. Na de 22-22 puntendeling in de heenwedstrijd werd de bezoekende ploeg met 33-17 verslagen. Dit had waarschijnlijk niemand vooraf gedacht, maar de Heulse ploeg is de laatste weken goed in vorm en ruikt de kampioenspoule en is op jacht naar de nummers vijf en zes, respectievelijk Palsgroep/E&O en JMS/Hurry Up.

Quintus had vanaf het begin van de wedstrijd de goede spirit. Verdedigend stond de ploeg de gehele wedstrijd uitstekend te dekken. Aanvallend ging bijna alles goed en werden mooie combinaties gespeeld. Het was genieten van de actties van Stephan van Meteren en de doelpunten van onder meer Geert Hinskens, Tim Bottinga en Frank Meeuwisse. Na een kwartier spelen leidde Quintus met 8-3. Langzaam werd deze voorsprong uitgebouwd naar maximaal acht doelpunten. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft was de stand 12-4. Bij rust was deze marge nog steeds in tact: 15-7.

Na de pauze ging Quintus door waar het in de eerste helft gebleven was en liep het verder uit. Na 40 minuten spelen was de stand 19-10, waarna Tachos het wel geloofde en de handdoek in de ring gooide. In het laatste kwartier wist Quintus de grootste overwinning van het seizoen te behalen: 33-17. De Heulse ploeg bleef voor de vierde keer op rij ongeslagen.

Quintus heeft één wedstrijd meer gespeeld dan E&O en Hurry Up en heeft drie punten achterstand op E&O en één punt op Hurry Up. Het programma van de Heulse ploeg lijkt het gemakkelijkst met alleen Fiqas/Aalsmeer en het sleutelduel tegen E&O als moeilijkste tegenstanders. Verder speelt Quintus tegen AHV Swift en Hellas.

DIOS heeft de opening van een nieuw jaar niet kunnen vieren met twee punten. De ploeg uit Den Hoorn verloor in sporthal De Looierij van Lagerhuis Mill/MHV'81. De thuisploeg leidde halverwege met 12-6 en won uiteindelijk met 23-15. MHV'81 behaalde de zevende thuisoverwinning uit acht wedstrijden. Alleen Handbal Venlo wist de ploeg uit Mill te verrassen in de laatste thuiswedstrijd van 2013. In Mill mag niet met hars gespeeld worden. DIOS blijft het moeilijk houden in uitwedstrijden. De ploeg uit Midden-Delfland verloor inmiddels zeven uitwedstrijden uit negen ontmoetingen. Alleen bij PK/Unitas en HARO Rotterdam werd gewonnen. Ondanks de nederlaag blijft DIOS zesde op de ranglijst en hebben ze een plaats in de nacompetitie nog steeds in bezit.