Archief

'Hoekse 65-plussers slechter af'

De fractie van Hoekse Zaken in de deelgemeenteraad van Hoek van Holland maakt zich boos over het bericht, dat Hoekse 65-plussers 30 euro krijgen bijgeschreven op hun OV-kaart in plaats van 12 NS-retourtjes naar Rotterdam. De fractie wil van het dagelijks bestuur weten waarom de deelraad hierover niet is ingelicht. Ook wil Hoekse Zaken dat wordt getracht de 'oude' regeling in ere te herstellen of in ieder geval een hogere financiƫle vergoeding te bewerkstelligen.

Alle Rotterdamse 65-plussers hebben recht op vrij vervoer in het gehele RET-gebied. Omdat dit niet kan voor Hoekse 65-plussers, kregen die in plaats daarvan 12 NS-plaatsbewijzen. De regeling blijft bestaan, maar de uitvoering voor Hoekenezen verandert. Hoekse Zaken is boos, omdat voor de 30 euro in het gunstigste geval maar 4,5 retourtjes kunnen worden gekocht.

"Al met al een flinke achteruitgang voor de Hoekse 65-plussers. De twaalf retourtjes waren ook nog eens bedoeld voor het bevorderen van de binding tussen Hoekse inwoners en Rotterdam. Dat lijkt nu een averechts effect te krijgen", aldus Hoekse Zaken. Het argument dat de OV-kaart ook voor de bussen van Veolia kan worden gebruikt, snijdt volgens de partij geen hout, omdat die maatschappij geen rechtstreekse verbinding met Rotterdam onderhoudt.