Archief

Bouw super Den Hoorn tweede helft 2015

De gemeente Midden-Delfland hoopt in de tweede helft van 2015 te kunnen starten met bouwen in het centrum van Den Hoorn. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens een presentatie aan de gemeenteraad. De centrumontwikkeling zorgde voor veel opschudding in het dorp, vooral bij ondernemers. Zij zijn niet blij met de komst van een tweede supermarkt en zien geen mogelijkheden voor uitbreiding.

Gezien de weerstand, had de gemeenteraad aan B en W gevraagd om inwoners en winkeliers bij de plannen te betrekken. Dat resulteerde onder meer in de oprichting van een werkgroep, een online enquĂȘte en inloopbijeenkomsten. Coalitiepartijen VVD en PvdA zeiden dinsdagavond een omslag te zien bij de winkeliers.

Sjef Kleyweg, voorzitter van de Ondernemersvereniging Den Hoorn, sprak dat beeld dinsdagavond faliekant tegen. Robert van Leeuwen, voorzitter van de Winkeliersvereniging Den Hoorn en eigenaar van de Plus, onderschrijft dit. "Wat gezegd werd, klopt niet. Wat je wel ziet, is dat sommige winkeliers moe zijn van het strijden. Zij denken: 'Het heeft geen zin, we wachten het maar af'."

De gemeente hield op 6 november voor de dorpsbewoners een inloopbijeenkomst in De Hoornbloem. Daar zijn maar zes bezoekers geweest. Op 25 november staat er een tweede bijeenkomst op de agenda.

Het nieuwe centrum van Den Hoorn moet een dorps karakter houden. Het plan voor de locatie aan de Dijkshoornseweg/Hof van Delfststraat omvat bijna 1.800 vierkante meter winkeloppervlak, waarvan ruim 1.600 voor een supermarkt. Zoals het er nu naar uitziet, worden boven de winkels negen woningen gerealiseerd. Dat zijn er minder dan aanvankelijk was voorgenomen: eerst waren het er dertien. Verder komen er 75 parkeerplaatsen.

Er is nog onduidelijkheid over de invulling van het andere deel van het plan, op terrein dat eigendom is van G.A.M. van Leeuwen. De gemeente voert nu gesprekken met deze ontwikkelaar, waarmee ze voorheen in een juridische strijd verwikkeld was.