Archief

OM: Naaldwijkse drugshandelaar 6 jaar de bak in

Een 29-jarige Naaldwijker heeft een grote rol gespeeld in een drugshandelzaak. Het Openbaar Ministerie eiste deze week dat hij zes jaar achter de tralies verdwijnt. Tegen zijn broer, een 33-jarige Hagenaar, werd vijftien maanden geëist. Er stonden nog vier man voor de rechter. Volgende week moeten nog elf andere verdachten voor komen.

Het aantreffen van 110.000 euro in de auto van de broers, is halverwege 2011 reden voor een grootschalig onderzoek. Dat resulteert in verdenking van een groot aantal strafbare feiten van de groep. Ze zou harddrugs invoeren en uitvoeren. Zo werd er onder meer dertig kilo cocaïne naar Engeland gebracht. Verder worden de mannen verdacht van het bezit van hennep en vuurwapens.

In februari vorig jaar gestolen vrachtwagens met bloemen bij de bloemenveiling in Honselersdijk, maakten dat de groep kon worden opgespoord. De kentekens stonden internationaal gesignaleerd, waardoor de Engelse politie in mei 2012 een van de wagens van de weg kon plukken. Toen werd er cocaïne gevonden. Op 20 november volgt de uitspraak voor alle zeventien verdachten.