Archief

Maassluis betrekt burgers bij zorgdiscussie

Bewoners van Maassluis worden betrokken bij de discussie over hoe de gemeente de taken op het gebied van zorg van de overheid moet overnemen. Op donderdag 14 november houdt de Adviesraad Samenlevingszaken hiervoor een discussie- en informatiebijeenkomst.



Het Rijk gaat taken in de zorg op gebied van bijvoorbeeld begeleiding van ouderen en gehandicapten, jeugdzorg en de begeleiding naar werk van gehandicapten en mensen in de bijstand overdragen. De gemeente krijgt daardoor in de toekomst meer taken, maar moet die met minder middelen uitvoeren en kan daardoor minder ondersteuning geven. Deze veranderingen gaan naar verwachting in 2015 in. De gemeente moet in het komende jaar veel voorbereidingen treffen. De Adviesraad Samenlevingszaken volgt dit proces.



Op de avond worden de aanwezigen geïnformeerd over de stand van zaken van het wetgevingsproces en de acties die de gemeente al ondernomen heeft om de nieuwe taken op te pakken. Ook de verantwoordelijke wethouders zullen hun visie geven, waarna het woord wordt gegeven aan de aanwezigen.



De informatiebijeenkomst vindt plaats in 'De Drukkerij' aan de Dr. Kuyperkade 27C. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar samenlevingszaken@maassluis.nl, of door te bellen met 010-5931905.

Categorieen:
Maassluis Algemeen