Archief

Groen licht voor aanbesteding gemeentehuis

De gemeenteraad van Westland is akkoord gegaan met het in gang zetten van de Europese aanbesteding van een nieuw, tweedelig gemeentehuis. De stemming - op slag van 1.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag - leverde een uitslag van 23-14 op.

Behalve van de coalitiepartijen GemeenteBelang Westland, het CDA en Progressief Westland verkreeg het voorstel van B en W de steun van de fracties van ChristenUnie-SGP en D66. Tegen het voorstel stemden de fracties van de LPF, Westland Verstandig-Leo2.0 en de VVD.

Ook deze raadsvergadering werd gedomineerd door fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig-Leo2.0, die te vuur en te zwaard de komst van de twee nieuwe gemeentekantoren bestrijdt. Duijsens herhaalde zijn eerder gedane aankondiging, dat hij met alle wettelijke middelen zal pogen om de beslissing ongedaan te laten maken door de hogere overheid.

De zes uur durende raadsvergadering trok aanvankelijk een overvolle publieke tribune, maar gaandeweg begonnen veel belangstellenden af te haken. Uiteindelijk waren er vooral nog ambtenaren over; het gaat per slot om hun huisvesting.

De twee nieuwe gemeentekantoren komen in de kern Naaldwijk; zoals GBW-fractievoorzitter Frank Rijneveen het met een knipoog naar de autobranche verwoordde: de showroom aan de Verdilaan en de werkplaats aan de Tiendweg.