Archief

Opknappen entree centrum Maassluis loopt vertraging op

Het opknappen van de kade bij de Goudsteen in Maassluis is uitgesteld. De werkzaamheden blijken complexer te zijn dan in eerste instantie werd gedacht. Naar verwachting zal er eind volgend jaar mee worden begonnen. Dit betekent dus pas na afloop van de festiviteiten in het kader van het 400-jarig bestaan van de stad.

Het eerste ontwerp kreeg geen goedkeuring van de Commissie Cultureel Erfgoed Maassluis. Hierop moest er een nieuw plan komen. Verder heeft het Hoogheemraadschap van Delfland het plan om waterkeringen, waaronder de Goudsteen, op te hogen. De voorbereiding- en uitvoeringstijd is hierdoor te risicovol om de werkzaamheden voor de festiviteiten af te krijgen.



De raadsfractie van Maassluis Belang stelde naar aanleiding van de plannen van het hoogheemraadschap vragen aan het college van B en W. Volgens de fractie mag het niet zo zijn, dat volgend jaar met de viering van het 400-jarig bestaan van Maassluis de binnenstad volledig is gerenoveerd, maar dat je deze moet bereiken via een "verwaarloosde aanlooproute, voorzien van wat armoedig, afgeschreven buiswerk ter voorkoming van mogelijke instorting van de verzakte kade ter plaatse."

Categorieen:
Maassluis Algemeen