Archief

Museum Maassluis maanden dicht voor verbouwing

Het Museum Maassluis is van 2 november tot eind maart volgend jaar dicht. Er staat een verbouwing op de planning. Het stichtingsbestuur was liever open gebleven, maar ziet daar gezien de omvang van de werkzaamheden geen mogelijkheid toe.

Het museum gaat naar verwachting weer open bij de start van het 400-jarige bestaan van Maassluis. In de vernieuwde Dijkzaal komt een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de stad. Hiervoor is een samenwerkingsverband met de Historische Vereniging Maassluis aangegaan. Er staan daarnaast diverse wisselexposities gepland.

De huidige expositie over de Monstersche Sluis kan tot 10 november nog wel worden bezocht, maar uitsluitend op telefonisch gemaakte afspraak. Daarna verhuizen de kunstwerken naar Gallery Rits-Art waar zij op 24 november worden geveild door burgemeester Koos Karssen.

Museum Maassluis is sinds begin dit jaar overgegaan van gemeentelijk bezit naar een stichting. Daardoor wordt er sindsdien veel werk door vrijwilligers gedaan. Zij en de vaste krachten blijven tijdens de verbouwing werken aan nieuwe programma's.

Categorieen:
Maassluis Algemeen