Zaalhandbal: DIOS wint streekderby

De streekderby tussen DIOS en de reserves van Quintus bleef de toeschouwers tot de laatste seconde boeien. Uiteindelijk wist DIOS ook de vierde thuiswedstrijd van het lopende seizoen in winst om te zetten.

Het was de derde zege op rij. Voor Quintus betekende de nederlaag dat de ploeg voor de tweede keer dit seizoen zonder punten na een uitduel naar Kwintsheul kon afreizen. In de eerste helft nam Quintus zelfs een voorsprong van vier doelpunten, maar voordat het eerste bedrijf was afgelopen had DIOS de schade weer gerepareerd.

De thuisploeg kreeg steeds meer vast op het spel van het frivool spelende Quintus, dat moeite had met het fysieke spel van DIOS. De ruststand was 12-12. Gedurende de tweede helft had DIOS steeds een doelpunt voorsprong en moest Quintus gaan voor de gelijkmaker. In de laatste vijf minuten kwam Quintus eindelijk met één doelpunt voor: 20-19, waarna DIOS de wedstrijd alsnog wist te beslissen. Steve Pottuijt en Robin Huisman schoten de thuisploeg naar de zege. Door de minieme overwinning van DIOS blijft de ploeg meedoen om de bovenste plaatsen. DIOS heeft twee punten minder dan koploper Alphadeur/Houten. FrankSnelder schoot 8 keer raak voor DIOS. Bij Quintus was good-old Wesley Roeleveld veel succesvol.

De wedstrijd tussen MHV'81 en Hercules werd gisterenavond na 20 minuten spelen in de eerste helft gestaakt door een te gladde vloer in Mill. De stand was 3-5 in het voordeel van Hercules.

VELO heeft ook het tweede duel in de competitie in winst omgezet. Samen met streekgenoot Verburch en AAC 1899 uit Arnhem hebben de Wateringse dames vier punten uit twee duels. Aan de Noordweg kwamen de reserves van Handbal Venlo op bezoek. De dames uit Venlo kwamen er niet aan te pas. VELO domineerde en stond na de eerste 30 minuten met 14-4 voor. Na de pauze kwam er geen verandering in het spelbeeld en wist VELO met 27-15 te winnen van het nog puntloze Handbal Venlo.