Archief

Zaterdagvoetbal: Periodetitel HVC '10

Topklasse

Excelsior Maassluis is na een goede start in het debuutjaar in de Topklasse bezig aan een vrije val. In het belangrijke thuisduel tegen Rijnsburgse Boys leden de tricolores de vijfde nederlaag van het seizoen: 1-3. Excelsior Maassluis is terug te vinden op een dertiende plaats op de ranglijst.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft de smaak van winnen te pakken in de hoofdklasse. Na de overwinning van vorige week tegen Kloetinge werd Jodan Boys verslagen. Op het Julianasportpark eindigde het duel in een 4-0 zege voor de thuisploeg.

Tweede klasse C

HVC'10 heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. Op eigen veld won de Hoekse fusieclub met 4-0 van Zevenhoven en won daarmee de eerste periodetitel. HVC'10 is derhalve al verzekerd van nacompetitie.

De streekderby tussen sportclub Monster en MVV'27 eindigde in een zege voor de Maaslanders. Op sportpark Polanen kregen drie spelers een rode kaart. Twee van de thuisploeg en één van de bezoekers. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken bleek MVV'27 met 2-1 te hebben gewonnen.

Naaldwijk pakte de eerste en belangrijke overwinning van het seizoen. Door de nipte 1-0 overwinning op TAVV heeft Naaldwijk weer aansluiting met de onderste ploegen van de middenmoot.

Lyra beet in het stof bij Be Fair. De nummer twee op de ranglijst was met 2-1 te sterk voor de Lierse ploeg.

Derde klasse C

Westlandia kan volgende week in een rechtstreeks duel met runner up Die Haghe de eerste periodetitel winnen. De Naaldwijske kampioenskandidaat bleek op sportpark De Hoge Bomen te sterk voor streekgenoot Honselersdijk: 2-0.

KMD hield op sportpark Suyderveldt geen punt over aan de wedstrijd tegen Die Haghe. De Loosduinse bezoekers vertrokken met een 1-0 overwinning.

Vierde klasse D

De streekderby tussen MSV'71 en Verburch is verrassend gewonnen door MSV'71. Koploper Verburch leed in Maassluis een 3-0 nederlaag. De Poeldijkse ploeg staat met Excelsior Rotterdam en Hermes DVS gedeeld bovenaan.

Maasdijk heeft de beste papieren om de eerste periodetitel binnen te slepen. De wedstrijd tegen Real Parbo ging niet door omdat de Real Parbo geen representatief elftal op de been on brengen. Maasdijk heeft één punt achterstand op de drie koplopers, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Quintus behaalde een grote overwinning. De Heulse ploeg speelde DVO'32 zoek en won met 7-2.

Karakteristieken

Excelsior M - Rijnsburgse Boys 1-3 (0-2)

Richal Leitoe

FC 's-Gravenzande - Jodan Boys 4-0 (2-0)

Domingos Lopes de Brito, Yuri Westhoff (3)

Be Fair - Lyra 2-1 (0-0)

Mark de Waal

SC Monster - MVV '27 1 -2 (1-0)

SC Monster: Ruud Zuyderwijk

MVV '27: Milano Naarden (2)

Rood: Damian Lisiecki, Mark van Antwerpen (sc Monster), Pieter van Rijs (MVV)

Naaldwijk - TAVV 1-0 (1-0)

Jacco Wevers

Valken '68 - VDL 1-0 (0-0)

HVC '10 - Zevenhoven 4-0 (4-0)

Steven Wapenaar, Leroy Smits, Wesley van der Est, Jurgen Warbout

Bijz: HVC '10 periodekampioen


Westlandia - Honselersdijk 2-0 (1-0)

Michel Duijvesteijn, Boyd Rijnenberg



KMD - Die Haghe 0-1 (0-0)

MSV '71 - Verburch 3-0 (1-0)

MSV '71: Herman Janson, Bas Lankwaarden, Jeffrey Zwaard

Maasdijk - Real Parbo BNO

Real Parbo kon geen representatief elftal op de been brengen.

Quintus - DVO '32 7-2 (0-1)

Patrick Krens (4), Gino Zwirs, Erik Verbeek, Roy van Velden