Zaalhandbal: winst dames Westlandia en Verburch

WPK/Westlandia bleef voor de vierde keer dit seizoen ongeslagen in eigen huis. Na twee puntendelingen en een overwinning eindigde het treffen tegen promovendus United Breda in een overwinning. In sporthal De Pijl hielden de bezoekers lang gelijke tred met de thuisploeg. De ruststand was 10-9 in het voordeel van de Naaldwijkse ploeg. Na 18 minuten in het tweede bedrijf wist Westlandia zich los te maken van United Breda. Westlandia won uiteindelijk met 28-21. Stefanie van Dalen was negen keer succesvol in de afronding. Cissy Zandvaliet wist vier keer het net te vinden.

De reserves van Virto/Quintus leden voor de tweede keer op rij een nederlaag. In de Van der Voorthal kwam koploper DSS op bezoek. Door Samenwerking Sterk legde de basis voor de overwinning in de eerste helft. Na een kwartier spelen stonden de bezoekers met 9-2 voor. DSS hield de voorsprong makkelijk vast en leidde na de eerste helft met 15-8. Na de pauze kwam de koploper niet in gevaar en wist het een 27-21 overwinning te behalen.

Verbuch heeft aan de uitwedstrijd in Voorhout tegen Foreholte twee punten overgehouden. In sporthal De Tulp leidde de Poeldijkse ploeg met 17-12 na de eerste 30 minuten. Na de pauze maakte Foreholte, degradant uit de eerste divisie, het Verburch nog last onder meer door fysieke kracht, maar de Poeldijkse ploeg hield het hoofd koel en won met 31-27. Verburch heeft het volle aantal punten uit twee wedstrijden.