Zaalhandbal: heren Quintus laten E&O ontsnappen

Quintus heeft aan de uitwedstrijd bij Palsgroep/E&O geen verdiend punt overgehouden. De jonge Heulse formatie vocht wat het waard was, maar miste op de belangrijkste momenten scorend vermogen en verloor met 24-21. Zuur dat was dan ook de slotconclusie na 60 minuten enerverend handbal. Het was niet goed wat beide ploegen lieten zien, maar beide zeventallen knokten voor elke bal. Vooral verdedigend stond Quintus als een huis, aanvallend was het niet voldoende.

In de eerste 20 minuten wist keeper Woltersom drie keer een strafworp te keren. Dit gaf de Heulse ploeg goede moed. Beide ploegen bleven bij elkaar in de buurt. In de laatste 10 minuten voor de pauze nam Quintus brutaal de leiding. Na een 8-8 tussenstand liepen de bezoekers in Emmen uit naar een verrassende 12-8 voorsprong bij rust.

Na de pauze schroefde E&O het tempo op en daar had de Heulse defensie moeite mee. Binnen tien minuten na de rust was de marge weer één treffer: 16-17. E&O knokte zich na ruim 49 minuten langszij: 19-19. Dit was de eerste keer na 8-8 dat beide ploegen gelijk stonden. In de laatste tien minuten was het stuivertje wisselen, waar E&O telkens een doelpunt voorsprong nam. In de laatste vijf minuten kreeg Quintus twee tijdstraffen, waaronder een voor coach Overkleeft, waardoor het de wedstrijd definitief uithanden gaf.

Voor de vierde keer dit seizoen bleef Quintus zonder een uitzege, alleen bij Tachos werd een punt gepakt. Kampioenskandidaten Kras/Volendam en OCI/Lions waren eveneens te sterk.

WPK/Westlandia heeft in de eerste thuiswedstrijd flink uitgehaald tegen de reserves van Gemini. De Zoetermeerders kwam met een mix van het tweede en derde team. In sporthal De Pijl bleef Westlandia, ondanks de mindere tegenstand, de gehele wedstrijd geconcentreerd spelen. De ruststand was 20-9 en uiteindelijk won Westlandia met 40-14. Titelkandidaat Oliveo won in Pijnacker met 42-28van DWS. De Schiedamse ploeg is de volgende tegenstander van de Naaldwijkse ploeg. Westlandia heeft de volle buit uit twee wedstrijden.