Archief

Green Well Westland weer in werking

Het aardwarmteproject Green Well Westland is na vijf weken stil te hebben gelegen weer van start gegaan. In een koppeling tussen de leidingen was een gaatje ontstaan waaruit een straal heet water spoot, precies tegen een elektriciteitskabel. De kabel raakte beschadigd, waardoor contact werd verloren met de pomp.



Klanten van Green Well, een aantal tuinbouwbedrijven, hebben tijdens de stillegging vijf weken lang gas moeten stoken. Ze krijgen compensatie, aldus Jos Scheffers van Green Well Westland. Ze hoeven een maand niet te betalen, of mogen in de wintermaanden meer afnemen.

Hoewel het project in september pas echt stil lag, begonnen de problemen al in in juli. De productie liep langzaam maar zeker terug. Gedacht werd dat het aan de pomp lag. Er werd toen een nieuwe besteld. Net voordat de nieuwe pomp geïnstalleerd zou worden, ging kwam Green Well achter het gaatje in de koppeling.



Om hetzelfde probleem in de toekomst te voorkomen, zijn alle 38 koppelingen vervangen. Ook de pomp is alsnog vervangen, omdat de nieuwe energiezuiniger is.

Categorieen:
Westland Algemeen