Archief

College schuift 'Harnaskade' door

De gemeenteraad van Midden-Delfland praat pas weer in november en december over bedrijventerrein HarnaschPolder in Den Hoorn. Op 8 oktober was er in een commissievergadering fikse kritiek op de plannen voor de Harnaskade, omdat bewoners daar plaats zouden moeten maken voor bedrijven. De raad krijgt nu eerst meer informatie over de zaak.

De bewoners waren geschokt te zien dat de grond waarop hun huizen staan, op de site van het Businesspark Haaglanden al gereserveerd is voor bedrijventerrein. Volgens de gemeente zijn de kaarten alleen bedoeld om de locaties globaal aan te duiden. Daarbij is het bestemmingsplan uitgangspunt. Dat er op dezelfde site stond vermeld dat er 'geen woningen in de buurt' waren, noemt de gemeente een 'storende fout'. Het stukje tekst is inmiddels verwijderd.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de plannen. Verschillende fracties, zoals OGP en PvdA, komen op voor de bewoners. De gemeenteraad moet ook een besluit nemen over het uittreden uit het Bedrijvenschap HarnaschPolder van de gemeente Delft. Die ziet geen heil in het bedrijventerrein. Wat de financiële consequenties voor de overblijvende deelnemers Den Haag en Midden-Delfland zullen zijn, is nog niet duidelijk.