Archief

Ook in Maassluis papierinzameling aan huis

Komende maand wordt in Maassluis begonnen met het huis-aan-huis inzamelen van oud papier en karton. De gemeente doet dit samen met vrijwilligers van zes verenigingen en inzamelaar Van Gansewinkel. Het oud papier wordt ingezameld met een perskraakwagen.

Op dinsdag 5 november wordt in samenwerking met het Kompas gestart in wijk 3 (Vogelbuurt/Burgemeesterswijk). De andere wijken volgen later in de maand. De gemeente zal de bewoners via een bewonersbrief informeren over de vaste ophaaldagen, tijden en wijze van aanbieden in hun specifieke wijk.

Deze huis-aan-huis inzameling in Maassluis is een aanvulling op de bestaande wijze van inzamelen. Er zijn nu elf verenigingen/instanties actief met het inzamelen, hetzij huis-aan-huis, hetzij via het inleveren bij de eigen club. Daarnaast zijn er de ondergrondse containers die verspreid staan over de hele gemeente, met name bij winkelcentra.

De vrijwilligers van de deelnemende verenigingen hebben op de gemeentewerf praktijkinstructie gekregen. Hiermee is ook de veiligheid rondom het werken met een perskraakwagen gewaarborgd, zo meldt Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen