Zaalhandbal: eindelijk weer zege heren Quintus

Quintus heeft een belangrijke zege geboekt op Swift. Door de 27-24 overwinning heeft de Heulse ploeg aansluiting gevonden bij de middenmoot. Verlies zou een voortijdig afhaken betekenen in strijd om het bereiken van de kampioenspoule. De bezoekers uit Arnhem hadden in het begin het initiatief en stonden na ruim 13 minuten spelen met 6-3 voor. Langzaam pakte Quintus de draad in de wedstrijd op en met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft was de stand gelijk: 10-10. Beide ploegen gingen rusten met een 12-10 voorsprong voor Quintus.

Na de pauze ging de thuisploeg door waar het in de laatste tien minuten voor rust mee was begonnen. Na 35 minuten spelen was de marge 2 treffers voor de Heulse ploeg: 15-13. Swift kon en bleef aanhaken waardoor het een spannend en boeiend slot van de wedstrijd werd. Een kwartier voor tijd was de stand 17-16 voor Quintus. Na tussenstanden van 18-18 en 21-21 wist Quintus in de laatste vijf minuten van de wedstrijd het verschil te maken. Dit mondde uit in een 27-24 overwinning. Beide doelmannen wisten zich te onderscheiden. Sven Hemmes keepte de eerste 50 minuten waarna Marco Woltersom de wedstrijd afmaakte. Dit was de tweede winstpartij in de competitie. Volgende week gaat de Heulse ploeg op bezoek bij Palsgroep/E&O.

DIOS blijft meestrijden om de bovenste plaatsen. In de sportzaal van het Albedacollege in Rotterdam wist DIOS in de laatste 10 minuten van de wedstrijd het verschil te maken tegen thuisploeg HARO Rotterdam. DIOS opende sterk en na al gauw een 5-2 voorsprong. HARO Rotterdam herstelde zich en kwam terug in de wedstrijd. Na een gelijk opgaande eerste helft leidde de thuisploeg met 17-16 bij rust. Na de pauze boog DISO de achterstand om in een voorsprong en wist gedurende de tweede helft een kleine voorsprong van één doelpunt te behouden. In de laatste tien minuten maakte DIOS het verschil tegen de degradant uit de eredivisie. Vijf minuten voor tijd leidde DIOS met vier treffers verschil: 30-26. De zege kwam in de resterende minuten niet in gevaar. DIOS won uiteindelijk met 31-26.

Quintus 2 - White Demons (28-16) (12-8)

Hercules 3 - Westlandia 24-25 (10-12)