Zaalhandbal: dames Verburch en VELO starten met zege

Virto/Quintus heeft een eenvoudige overwinning behaald op Kwebbel/E&O. In de Van der Voorthal was de thuisploeg op alle fronten te sterk voor de bezoekers uit Emmen. Na ruim 18 minuten spelen was de voorsprong voor de Heulse ploeg zes doelpunten: 10-4. Bij rust was de marge gegroeid en leidde Quintus met 16-7. In de tweede helft werd het een doelpuntenfestijn aan beide kanten. Quintus kwam nog voor met 21-7,maar verslapte daarna. E&O kreeg ruimte om meer tot scoren te komen. De zege van Quintus kwam niet meer in gevaar en de thuisploeg won met 34-21. Bij Quintus speelde A-juniore Esther de Vos een prima wedstrijd. De keepster verving de geblesseerden Larissa van Dort en Helen van Beurden en kon terugkijken op 21 stops. Britt van Stelenburg, Tess van Buren en Rianna Zonneveld waren aanvallend sterk. Door het gelijkspel van DOS tegen SEW zijn Quintus, VOC en Dalfsen koploper DOS op één punt genaderd. Over twee weken ontvangt Quintus in Kwintsheul Succes Schoonmaak/VOC.

De reserves van Quintus leden na vijf winstpartijen op rij de twee nederlaag van het seizoen. In sporthal Haagse Beemden in Breda bleek United Breda scherper dan de Heulse ploeg. De promovendus won het thuisduel met 24-19. Een domper voor Quintus dat vorige week de eerste periodetitel in de wacht sleepte.

De Westlandse vertegenwoordigers in deze klasse openden het seizoen met een overwinning. Verburch had een vliegende start tegen de reserves van Hellas. In de Jan van der Valk sporthal had de thuisploeg geen kind aan de Haagse opponent. Na een 14-10 voorsprong bij rust eindigde het duel in een 26-17 overwinning voor Verburch.

Streekgenoot Veneco/VELO ging op bezoek bij Gemini. In sporthal Oosterpoort in Zoetermeer was het een spannende wedstrijd waarin beide ploegen niet voor elkaar onderdeden. De Wateringse ploeg leidde na de eerste helft met 9-8. Na een boeiende slotfase eindigde het duel in een 16-15 zege voor VELO. Samira van Oosten en Laura Zwinkels waren het meest trefzeker bij VELO.