Veldkorfbal: sensatie bij Maassluis en ODO

Eerste klasse F

CKC Maassluis heeft niet kunnen stunten tegen Swift uit Middelburg. Op sportpark Wipperspark leek de thuisploeg af te stevenen op een ruime nederlaag. De bezoekers uit Zeeland hadden bij rust een 9-6 voorsprong. Na de pauze bouwde Swift de voorsprong uit naar 12-7. Opeens lukte alles bij CKC Maassluis en kwam het terug na een fantastische inhaalrace tot 15-15. In de slotfase pakte Swift toch een 17-15 overwinning en is de nieuwe koploper. CKC Maassluis blijft op de voorlaatste plaats staan. Denise Klootwijk scoorde vijf keer en werd daarmee topscorer bij de thuisploeg.

Tweede klasse I

ODO heeft na een spannende slotfase twee punten overgehouden aan het duel tegen DSO. Op het veld van de hekkensluiter bouwde de Maaslandse formatie in de eerste helft een 7-3 voorsprong op. Na de pauze kwam er meer onrust in het spel van ODO. DSO profiteerde hiervan en kwam langzaam dichterbij. In de slotfase stonden beide ploegen lange tijd gelijk. ODO scoorde ruim twee minuten voor tijd de winnende treffer en ging met een 12-11 zege terug naar Maasland.